karriarguiden.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Karriarguiden.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Stockholm vatten och avfall

Vad säger våra medarbetare?

Anna Folkesson

Projektledare

John Skarin

Upphandlare

Fannie Lindblad

Rörläggarlärling

Anna Folkesson som är civilingenjör i kemiteknik och ansvarig för ett av de större projekten på Stockholm Vatten och Avfall, en helt ny avfallssorteringsanläggning berättar här om det som lockade henne hit.

- När jag för drygt fyra år sedan såg annonsen insåg jag direkt att det här jobbet står det mitt namn på! Det är superintressant och helt i linje med vad jag vill jobba med – jag vill ha en arbetsgivare med ett uppdrag som känns bra i magen.

Anna berättar att på Stockholm Vatten och Avfall ligger fokus på miljönytta och långsiktig effektivitet.

- Jag vill inte jaga kvartalsrapporter utan hitta lösningar som är bäst under hela resultatets livstid. Sorteringsanläggningen i Högdalen ska ju användas i minst 50 år. Det gör jobbet otroligt kreativt. 

Bolagets spännande blandning av befintlig drift och nya fristående projekt tilltalar Anna. I driften av avfallshanteringen, ledningsnätet och vatten- och avloppsreningsverken finns också fantastiska ingenjörsmöjligheter med mycket utmanande problemlösning. 

- Det finns väldigt mycket kompetens inom bolaget och många duktiga personer som man kan lära sig av. Verksamhetens bredd gör att man aldrig slutar lära sig nya saker och det finns möjlighet att utvecklas åt olika håll.

Anna vill slå ett slag för avfallsverksamheten. Den är i stark utveckling och det pågår en bred insats för att höja industrialiseringen och effektiviteten över hela branschen.

- Att få vara med och bidra till att i grunden förändra avfallshanteringen i Stockholm och möjliggöra en stor ökning av materialåtervinningen och en lika stor minskning av koldioxidutsläppen för Stockholm är något som jag kommer att kunna vara stolt över under resten av mitt liv!

Arbetsplatsens flexibilitet passar Anna. Hon arbetar där det passar för dagen och styr sina tider själv.

- Jag kan hämta barn från skolan en dag utan att någon säger något om det. Företaget månar om att de anställdas liv ska fungera som helhet. Jag har världens roligaste jobb!

 

John Skarin arbetar som upphandlare av framför allt entreprenader och tekn­­­­­­iska konsulter. John är civilekonom i botten och blev tipsad av en kompis att söka ett jobb som junior upphandlare på Stockholm Vatten och Avfall.

- Här har jag hamnat rätt – jag gillar att göra bra affärer. Och jag uppskattar att det är en prestigelös arbetsplats, samt att man får gå på massor av kurser och utbildningar. Dessutom får man mycket ansvar väldigt fort, så för den som är driven finns det stora möjligheter.

John tycker att verksamheten är öppen för nya idéer och nya lösningar trots att den är verksam inom ett så traditionellt område.

- Jag trivs mycket bra. Vi har en organisation som värdesätter långsiktighet och kvalitet i allt vi gör. När vi bygger så bygger vi för att det ska hålla i 100 år, och det finns en yrkesstolthet i att vara en del av det som ska finnas kvar så länge.

John och hans kollegor arbetar på huvudkontoret i Ulvsunda. Lokalerna är fina och ger upphov till bra samarbete tycker han.

- Det finns ett gym och stor idrottshall som vi spelar innebandy i en gång i veckan och det uppskattar jag också.

 

Fannie Lindblad har en lärlingstjänst på Stockholm Vatten och Avfall. Hon lär sig rörläggaryrket. VA-branschen kände hon till sedan innan genom sin pappas företag.

- Rörläggare är ett jobb som passar mig eftersom jag gillar att arbeta utomhus och använda kroppen.

När Fannie letade efter ett sommarjobb kontaktade hon Stockholm Vatten och Avfall på vinst och förlust.  

- I samma veva passade jag på att fråga om det fanns någon lärlingsplats. Och det fanns det!

Lärling är man i tre år. Efter två år är man klar rörläggare och det tredje året har man möjlighet att bli anställd.

- Det som är bra med att vara lärling är att man får jobba med olika människor och lära sig massor av olika tekniker. Och så får man lön under tiden.

Fannie trivs jättebra, både med kollegor och arbetsledare. De har kul samtidigt som de jobbar och de samarbetar och hjälper varandra.

- Trots att rörläggare är ett mansdominerat yrke så påverkar det inte alls att jag är tjej. Jag trivs verkligen och alla har respekt för alla. Jobbet passar alla, oavsett kön.