karriarguiden.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Karriarguiden.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

PTS söker en utvecklingsinriktad HR-specialist inom rekrytering

Ansök nu

PTS söker en utvecklingsinriktad HR-specialist inom rekrytering

Ref 22-

Drivs du av att arbeta med rekrytering och ser vikten av en enhetlig och kvalitetssäker rekryteringsprocess? Då är du det tillskott som PTS personalavdelning behöver! Hos oss får du arbeta med HR-frågor på myndighetsnivå i en arbetsgrupp med mycket arbetsglädje.

På PTS bidrar du till samhällsnytta. Se filmen om vårt uppdrag.

Som HR-specialist med fokus på rekrytering arbetar du med att säkerställa ett enhetligt och kvalitetssäkert rekryteringsarbete på hela myndigheten. Du ansvarar för att driva rekryteringsarbetet framåt och ser till att rätt kompetens når organisationen i rätt tid. Du kommer att rekrytera till flertalet tjänster utifrån organisationens behov i tätt samarbete med organisationens chefer. Utöver detta kommer du även få vara delaktig i att driva utvecklingsprojekt kopplat till rekrytering.

Du har ett helhetsansvar att självständigt driva rekryteringsprocesser från start till avslut. Vilket innebär att arbeta med samtliga moment i rekryteringsprocessen så som; annonsutformning, urval, intervjuer, kompetenstest, referenstagning samt uppföljning.

Du får även möjlighet att samarbeta nära dina kollegor i teamet med utvecklingsfrågor av olika slag. Personalavdelningen är en relativt liten avdelning och därför hjälps vi åt där det behövs, ställer upp för varandra och kunskapsdelar inom våra fördjupningsområden. 

Vi söker dig som har:

  • avslutad högskoleutbildning inom personalvetenskap eller annan eftergymnasial utbildning inom relevant område

  • minst 1 års erfarenhet av statlig rekrytering

  • efarenhet av att självständigt driva rekryteringsprocesser från ax till limpa och att arbeta med flera parallella processer

  • goda kunskaper om arbetsrätt inom det statliga området

  • god svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • erfarenheter av att utveckla och effektivisera processer

  • erfarenhet av att arbeta med andra HR områden som t ex arbetsrätt, strategisk kompetensutveckling, rehabilitering mm.

  • erfarenhet av employer branding och rekrytering via sociala medier

  • erfarenhet av onboarding

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att trivas och prestera i rollen är det viktigt att du är driven, ansvarsfull och lösningsorienterad. Du behöver vara flexibel och kunna strukturera ditt arbete då man ofta kan behöva prioritera om och hoppa in i nya arbetsuppgifter utefter verksamhetens behov.

I rollen kommer du ha många kontaktytor, både externt och internt och därför är det viktigt att du tycker om att arbeta tillsammans med andra och har en mycket god samarbetsförmåga.

Personalavdelningen består av HR-chef, fyra HR-specialister och en HR-koordinator. Alla jobbar vi enhetligt i våra HR-processer, men har lite olika tyngdpunkt i våra kompetenser. Vi är ett drivande, stödjande, utvecklande och roligt gäng som alla brinner  för att göra vår verksamhet lite bättre varje dag. Nu längtar vi efter en ny kollega som kan hjälpa oss att göra verksamheten ännu bättre, och större.

Att arbeta på PTS
Hos oss får du arbeta med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället, och tillsammans med cirka 380 kolleger. Vår verksamhet präglas av komplexa frågor och den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du får verka i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att alla medarbetare mår bra och har förutsättningar att nå goda resultat. Vi arbetar strukturerat med varje medarbetares mål och utveckling. Vi värdesätter god balans mellan arbete och fritid, därför är friskvård en del av arbetet.

Om du är flexibel, tar initiativ och gillar att samarbeta kommer du att trivas hos oss och bidra till vår kultur. Vi utvecklar verksamheten tillsammans, vilket är en förutsättning för att vi ska nå våra höga ambitioner – att vara Sveriges bästa arbetsplats!

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 4 december.

För mer information kontakta Tf. HR-chef Åsa Stål på tel. 08-678 58 21 eller HR-specialist Linn Arnewing på 08-678 57 01.

För kontakt med vår lokala fackliga arbetstagarorganisation maila till saco@pts.se.

Dela detta jobb

Logga
PTS söker en utvecklingsinriktad HR-specialist inom rekrytering

Post- och telestyrelsen - PTS