karriarguiden.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Karriarguiden.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Projektledare "Litterär Hub" till Vimmerby Bibliotek

Ansök nu

Projektledare "Litterär Hub" till Vimmerby Bibliotek

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Drömmer du om att få inspirera unga människor i en kreativ miljö? Då är detta tillfället för dig! Vi söker en projektledare som ska bygga upp en "litterär hub" på Vimmerby bibliotek i nära samarbete med Litteraturnod Vimmerby och kommunens olika verksamheter för unga.

Bakgrund

Vimmerby kommun har fått uppdraget från Region Kalmar att vara en "litterär nod" för hela länet. Sedan hösten 2019 finns Litteraturnod Vimmerby, som arbetar för att främja det litterära livet i Vimmerby och Kalmar län. Nu vill vi satsa på att utveckla samarbetet mellan det regionala uppdraget och kommunen med särskilt fokus på unga.

Ditt nya jobb

Som projektledare ansvarar du för att bygga upp en "litterär hub" för unga inom Vimmerby bibliotek. Hubben ska vara en fysisk plats på biblioteket som inspirerar till både läsande och eget skrivande. Den är också utgångspunkt för olika aktiviteter.

Du har stor frihet att utforma arbetet, men vi tror att några aktiviteter som passar är:

  • litterära scener för unga skribenter, tex poetry slam och uppläsningar m.m.

  • skrivarworkshops

  • bokrecensioner av unga, för unga

  • lovaktiviteter med fokus på kreativt skrivande

Allaktivitetshuset Fabriken, Mötesplats Bullerbyn, Kulturskolan och kommunens skrivarlinje på gymnasiet är tänkbara samarbetspartners. Fokus ska vara att nå målgruppen 15-19 år. Barnkonventionen är en viktig och självklar utgångspunkt i arbetet.

Profil

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för att läsa och att skriva, och framför allt vill förmedla detta vidare till ungdomar. Du har relevant eftergymnasial utbildning inom kommunikation, litteratur, bibliotek eller liknande. Som person ser vi att du är initiativtagande och har lätt för att driva egna projekt. Du är idérik när det gäller att nå nya målgrupper och har lätt för att samarbeta med andra. Erfarenhet av arbete med unga är meriterande. 

Anställningens omfattning 

Anställningsform: projektanställning på ett år 
Sysselsättningsgrad: 100 % 
Tillträde: så snart som möjligt

Ansökan

Sista ansökningsdag är söndagen den 4 dec. 
Urval och intervjuer kan komma ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan! 

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Som medarbetare hos oss erbjuds du ett stimulerande och varierat arbete med god stämning, gemenskap och personliga utvecklingsmöjligheter, flextid samt möjlighet att byta semesterdagstillägg mot extra semesterdagar. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Kontaktpersoner

Anna Mellergård

Verksamhetsledare Litteraturnod Vimmerby

 

anna.mellergard@vimmerby.se

Carolina Klintefelt

Kommunikatör Litteraturnod Vimmerby

 

carolina.klintefelt@vimmerby.se

Dela detta jobb

Logga
Projektledare "Litterär Hub" till Vimmerby Bibliotek

Vimmerby kommun