karriarguiden.se

Hagundagården

Är du trygg i din yrkesroll som sjuksköterska och vill arbeta med personer med demens? Vill du arbeta självständigt med stor möjlighet att utveckla och påverka omvårdnaden av de äldre? Är du dessutom intresserad av förbättringsarbete är du den vi söker!

Hagundagården ligger i Vänge, huset är byggt i markplan nära till en grön utemiljö. Här finns 42 lägenheter fördelade på fyra avdelningar, två med inriktning mot demens och två med inriktning mot omvårdnad. Hos oss på Hagundagården bor äldre personer som behöver stöd i vardagen och har behov av allt från omvårdnad till mer kvalificerad sjukvård.

Förutom arbetsterapeut, sjukgymnast och omvårdnadspersonal får du två sjuksköterskekollegor som båda har jobbat på Hagundagården i många år. Vår husläkare Birgitta kommer till oss på torsdagar då vi har rond.

Här kan du läsa mer om Hagundagården (https://vardochomsorg.uppsala.se/boende/aldreboende/vara-aldreboenden/hagundagarden/)

Ditt uppdrag
Du kommer att vara omvårdnadsansvarig sjuksköterska för boende på en demensavdelning, Lärkan, där du ansvarar för att vården är patientsäker och personcentrerad. Dina arbetsuppgifter varierar både under dagen och i ett längre perspektiv, men utgår alltid från individen och dennes livssituation. Målet för oss är att de boende får en god vård och omsorg under den tid de bor på Hagundagården. Alla vårdtagare har en utsedd kontaktman som du har ett nära samarbete med när gäller en specifik vårdtagare.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:

• Ansvara för planering, genomförande och utvärdering av hälso- och sjukvårdsinsater exempelvis läkemedelsbehandling, såromläggning, palliativ vård, nutrition, katetervård, munhälsa, provtagning och rond med husläkare.
• Samordna vårdtagares kontakter med hälso- och sjukvård och andra vårdgivare.
• Delegera och handleda omvårdnadspersonal i läkemedelshantering och vissa hälso- och sjukvårdsuppgifter.
• Ta emot och handleda sjuksköterskestudenter.
• Arbeta i våra olika kvalitetsregister - BPSD, Senior Alert, Svenska palliativregistret.

Arbetstiden är måndag - fredag, 7.00-16.00 med tjänstgöring var åttonde helg. Uppsala kommun har heltid som norm, men du har rätt att vara tjänstledig upp till 25 % från din helttidstjänst.

Din bakgrund
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Vi ser gärna att du har utbildning inom geriatrik och/eller demenssjukdomar. Har du dokumenterad erfarenhet av vård av äldre inom äldreomsorgen eller demensvård ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har B-körkort samt har IT-kunskaper, främst i Microsoft Office paketet. Det är även meriterande om du har kunskaper i systemen Siebel, Pascal, Prator, Senior Alert, Guide och Symfoni.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar. Vidare tar du initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat samtidigt som du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Carola Bertolino, verksamhetschef, 018-727 63 88
Lä Anlér, sjuksköterska, 018-727 80 67

Facklig företrädare:
Vårdförbundet, Julia Vetterberg, 018-727 88 71

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till äldreförvaltningen. Vårt mål är att se till att äldreomsorgens tjänster håller en hög kvalitet och att äldre får den vård de behöver. I vårt uppdrag ingår att samhällsplanera och upphandla tjänster. Tillsammans med oss kan du också jobba med förebyggande och öppna insatser, inom hemtjänst, hemsjukvård, korttidsvård och på vård- och omsorgsboenden. Uppsala är medlem i Världshälsoorganisationens (WHO) nätverk för äldrevänliga städer.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom äldreförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Legitimerad sjuksköterska till Hagundagården

Företag Uppsala kommun
Ort
Utgår

2020-10-25

Ansök nu

Dela detta jobb