karriarguiden.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Karriarguiden.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Junior HR-partner till Nordomatic

Ort
Utgår

2023-02-17

Ansök nu

Junior HR-partner till Nordomatic

Junior HR-partner till Nordomatic 

Är du i början av din HR-karriär och redo att ta nästa steg? Vill du jobba i ett bolag som bidrar till att skapa en bättre värld? Då kanske den här rollen är rätt för dig!

Som HR-partner på Nordomatic jobbar du i ett HR-team där du får ta eget ansvar och utvecklas inom området från dag ett. Eftersom HR-funktionen i bolaget är relativt ny kommer du att få vara en del i att bygga och forma HR-funktionen i Sverige. Rätt person kommer att kunna utvecklas snabbt, här finns stora möjligheter till utmanande arbetsuppgifter och att lära nytt över tid!

Nordomatic är ett specialiserat tillväxt- och kunskapsföretag som hjälper fastighetsägare att med modern teknik sänka energiförbrukning och driftskostnader. Skandinavien leder digitaliseringen av fastigheter och Nordomatic strävar efter att vara ledande och driva innovation, förändring och omvandling av fastighetsmarknaden under de kommande åren.

Hur ser rollen ut?

Som HR Partner kommer du att stötta organisationen och ge ett brett HR-stöd. Du arbetar nära HR Business Partner, tillsammans utgör ni HR-teamet. Du kommer främst att arbeta administrativt i verksamhetens system och vara delaktig i att utveckla och effektivisera HR-arbetet i bolaget genom att strukturera upp och tydliggöra processer och rutiner.

Du kommer även arbeta med att stötta verksamhetens chefer och medarbetare i alla typer av HR-frågor så som t ex rekrytering, medarbetarsamtal, SAM och även bistå med att ta fram rapporter för t ex sjukfrånvaro.  Du kommer också att arbeta med att kontinuerligt uppdatera personal och chefshandbok samt med medarbetarundersökning.

Rollen är placerad på huvudkontoret invid Globen nära T-bana, Tvärbana och bussar. I denna roll förväntas du att initialt vara på plats men allt eftersom du kommer in i arbetsuppgifterna finns det möjlighet att fördela din tid på plats utifrån verksamhetens behov.

Vem är du?
För att kunna ta dig an rollen på ett bra sätt och trivas tror vi att du känner igen dig i följande:

  • Akademisk utbildning inom HR-området alternativt relevant erfarenhet

  • Någon erfarenhet av att jobba inom HR området, t ex som HR-administratör, rekryteringskonsult, konsultchef eller liknade

  • God systemförståelse och intresse för system generellt

  • Van att jobba i office-programmen

  • Flytande svenska och mycket god engelska i tal och skrift

Eftersom rollen är ny kommer du själv att få vara med och forma den och ditt eget driv och motivation kommer att vara avgörande. Du kommer att få ta dig an nya arbetsuppgifter kontinuerligt och det behöver du både vara bekväm i och tycka är stimulerande och roligt. Du trivs i en miljö med hög utvecklings- och förändringstakt och du är trygg i dig själv. Den stabila sidan i dig gör att du inte har några problem med att stötta erfarna chefer i det som är din profession, även när du inte har lösningen för varje enskild situation som uppstår. Du tar då reda på lösningen och du är trygg i det! Du tvekar inte att fråga när du ser att du inte kan lösa en situation på egen hand och du är medveten om att du är i ett ständigt lärande. I och med att du jobbar en hel del i företagets system behöver du vara naturligt strukturerad och noggrann. Du är intresserad av system och hur de kan stötta i arbetet på bästa sätt.

Så ansöker du

Eftersom vi rekryterar kompetensbaserat behöver du bara svara på några få urvalsfrågor samt bifoga din LinkedIn-profil eller CV för att söka. Vi önskar inte ett personligt brev (för en mer rättvis rekrytering), och du kan heller inte söka via mail. När du skickat in din ansökan får du en tydlig återkoppling från oss. De övriga stegen i processen består av arbetspsykologiska tester, intervjuer och referenstagning. Sök tjänsten så snart som möjligt, dock senast den 15 januari. Vi påbörjar urval efter sista ansökningsdag. 

Här kan du läsa mer om Nordomatic.

Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta Petra Sedlinger på telefonnummer 0708303696 eller mejla till petra.sedlinger@homeofr.se

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

Dela detta jobb

Junior HR-partner till Nordomatic

Home of Recruitment AB