karriarguiden.se

Stockholms universitet är ett av Europas ledande universitet i en av världens mest dynamiska huvudstäder. Här är mer än 34 000 studenter, 1 700 doktorander och 5 000 medarbetare verksamma inom de naturvetenskapliga och humanvetenskapliga områdena. Hos oss ger utbildning och forskning resultat.

Placering: 

Stockholm

Bransch: 

IT, data

Antal tjänster: 

1

Typ av jobb: 

Rekrytering till företag 

IT-avdelningen består av cirka 125 engagerade medarbetare. Vi sitter i öppna lokaler centralt på campus med goda kommunikationer. Vi erbjuder en härlig arbetsmiljö, spännande teknik och personlig utveckling med möjlighet att påverka och bidra till en ökad samhällsnytta.

Verksamheten vid universitetet har stor bredd, vilket ställer höga krav på IT-stödet och särskilt på IT-säkerhetsarbetet. Nu söker vi en it-säkerhetsanalytiker som vill vara med och vidareutveckla IT-säkerhetsgrupperingen vid Stockholms universitet.

Arbetsuppgifter
Som IT-säkerhetsanalytiker ingår du i IT-säkerhetsgruppen vars uppdrag är att vara beställare, rådgivare och utförare av IT-säkerhetshöjande åtgärder. Syftet är att övervaka aktiviteter i universitetets nätverk och system för att trygga att säkerhetsrisker och attacker upptäcks, identifieras, klassificeras och hanteras i god ordning. Du planerar och genomför arbetet självständigt och tillsammans med IT-säkerhetsgrupperingen samt med berörda parter på IT-avdelningen och i verksamheten.

Uppdraget kräver ett helhetsperspektiv och förmåga att se både proaktiva och reaktiva åtgärder för att ständigt förhöja och utveckla den övergripande säkerheten vid universitetet. I rollen som IT-säkerhetsanalytiker fungerar du även som rådgivare inom IT-avdelningen samt mot verksamheten och arbetar med att ta fram beslutsunderlag, rapporter och liknande baserad på aktiv omvärldsbevakning.

Kvalifikationer
Vi söker dig med relevant högskoleutbildning inom exempelvis informationssäkerhet och/eller data- och systemvetenskap eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt. Du har minst tre års arbetslivserfarenhet inom området och har tidigare arbetat strukturerat med IT-säkerhetsfrågor, gärna i en större organisation eller myndighet. Kunskap om IT-forensik, SIEM verktyg såsom Logpoint, ISO 27000-serien och ISO 22301 och certifiering inom IT-säkerhet, exempelvis CISSP-certifiering eller annan likvärdig certifiering, är meriterande. Det är viktigt att du behärskar svenska väl, både muntligt och skriftligt, samt har grundläggande kunskaper i engelska. Dina personliga egenskaper är viktiga för befattningen.

För att du ska trivas som IT-säkerhetsanalytiker hos oss bör du vara social, prestigelös och ha hög integritet. Du uppskattar ordning och reda, får saker ur händerna och slutför det du påbörjat. Du är en god kommunikatör som stimuleras av goda samarbeten men är tillräckligt självgående för att driva saker på egen hand.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet för denna roll.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar Stockholms universitet med Experis IT. Frågor om anställningen besvaras av rekryteringskonsult Anki Snis tfn 08-508 954 53, ann-catrine.snis@se.experis.com, eller gruppchef Hans Stjern tfn 08-16 49 45, hans.stjern@su.se

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/Lärarförbundet), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Obs! Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem via denna länk. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet bidrar till det hållbara demokratiska samhällets utveckling genom kunskap, upplysning och sanningssökande.

IT-säkerhetsanalytiker till Stockholms Universitet

Företag Experis AB
Ort
Utgår

2020-10-23

Ansök nu

Dela detta jobb