karriarguiden.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Karriarguiden.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

HEALTH AND SAFETY MANAGER TILL BORGWARNER I LANDSKRONA

Ansök nu

HEALTH AND SAFETY MANAGER TILL BORGWARNER I LANDSKRONA

Har du erfarenhet av att driva systematiskt arbetsmiljöarbete inom industri och produktion? Brinner Du för frågor kring fysisk arbetsmiljö, riskanalyser och arbete som leder till en säkrare och tryggare arbetsplats för dina kollegor? Trivs du i en innovativ miljö präglad av ständig förbättring och nya utmaningar? Då har vi kanske ditt nästa jobb här!

I Landskrona jobbar BorgWarner med att utveckla och producera drivline- och framdriftssystem för hybrid-, el- och förbränningsfordon från idé till färdig produkt.

SOM HEALTH AND SAFETY MANAGER…

kommer du att ansvara för att driva och utveckla det systematiska arbetsmiljöarbetet inom BorgWarner Sweden AB. I rollen som Health and Safety Manager kommer du att ha mycket fokus på riskhantering och ta fram förslag på arbetsmiljömål som du driver i Arbetsmiljökommittén och det praktiska arbetet i produktionen. Dagarna präglas av att analysera, rapportera, planera, driva igenom åtgärder och följa upp mål och handlingsplaner enligt företagets arbetsmiljösystem ISO45001. Du har ett nära samarbete med produktionsledarna och arbetsmiljöansvariga inom produktionen som du stöttar i processer, rutiner och utbildning. Du ingår i företagets HR-avdelning och arbetar med att skapa en hälsosam arbetsplats. Du har också som kollega företagets ansvariga för energi, hållbarhet och kemikalier. Du ingår även i BorgWarners globala organisation för säkerhetsfrågor med utbyte av kunskap inom hela organisationen världen över.

Ansvarsområden och några av dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Riskbedömningar

 • Analys av riskrapporter, tillbud och olyckor

 • Administrera system för hantering av rapporter

 • Uppföljning och rapportering av KPI

 • Följa upp, ge support och delta i utredningar

 • Leder internrevisionsverksamheten avseende arbetsmiljö och hälsa

 • Arbetsmiljömätningar (buller, luft, damm mm)

 • Medicinska kontroller

 • Följer upp och leder revisioner inom ISO 45001 och ser till att vi efterlever de lagkrav som finns inom området

 • Utredning vid olycka eller annan allvarlig händelse

 • Identifiera utbildningsbehov -planera och ansvara för genomförande av utbildningar (HLR, härdplast, generell säkerhet mm)

 • Sammanställning och redovisning av det systematiska arbetsmiljöarbetet (månad, kvartal, år)

 • Planera genomförandet av årlig säkerhetsdag (BorgWarner Safety Day)

Du kommer också att planera och följa upp arbetsmiljöronder. Delta och delvis leda revisioner och hantera, följa upp samt rapportera kring resultat, avvikelser och anmärkningar. Som Health and Safety Manager är du kontaktperson för externa besök av myndigheter och andra organisationer inom ansvarsområde Arbetsmiljö.

Tjänsten rapporterar till HR-Director och är placerad på kontoret i Landskrona.

FÖR ATT AXLA ROLLEN HAR DU…

minst 5 års erfarenhet av arbete i en liknande roll där du drivit systematiskt arbetsmiljöarbete och riskbedömningar inom industri -och produktionsverksamhet. Dina tidigare erfarenheter gör att du har en stor insikt och kunskap kring arbetsmiljölagstiftning, processer och hur arbetet ska bedrivas. Vi ser gärna att du har relevant högskoleutbildning samt ISO45001 certifiering. Du har goda kunskaper i MS Office och det är meriterande om du har kunskaper i SAP. Du arbetar obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska.

SOM PERSON TROR VI ATT DU…

tycker det är kul när saker och ting dyker upp och händer snabbt. Du är flexibel och din arbetslivserfarenhet gör att du har lätt för att prioritera uppgifter. Du är analytisk samtidigt som vi tror att du har en utomordentlig kommunikationsförmåga vilket medför att du inspirerar och engagerar människor i ditt arbete. Du motiveras av att jobba mot uppsatta mål och självklart älskar du att se resultat. Du är entusiastisk, empatisk, kan hantera stress i pressade situationer och har lätt till skratt.

Du tror starkt på laget före jaget och vet att man tillsammans skapar framgång.

HOS OSS PÅ BORGWARNER KOMMER DU TILL…

en spännande och viktig roll där du är omgiven av engagerade, stöttande och erfarna kollegor. Vi är ett kunskapstungt bolag och vi som arbetar här är väldigt stolta över att få vara med i nästa generations bil och motorutveckling. BorgWarner utvecklar och tillverkar system och komponenter till de största fordonstillverkarna världen över. Hos oss finns stora möjligheter till egen utveckling, då du kommer att arbeta med kompetenta medarbetare och får möjlighet att påverka processer och metoder. Vi tror på ”högt i tak” och att arbeta lösningsfokuserat tillsammans.

WHEREVER THE JOURNEY LEADS – OUR SOLUTIONS PROPEL THE FUTURE

There are few challenges as important today as creating solutions that support a cleaner, more energy-efficient world. This requires a commitment to constantly improve the transportation of people and things.  We, at BorgWarner, made that commitment decades ago and have since been creating technologies to improve efficiency, emissions and performance in all types of vehicles.

Our proven track record has made us a propulsion system leader for combustion, hybrid and electric vehicles. We uncover strong trends and use smart science and technology to address a future based on varying regulations, consumer demands and automaker requirements. This makes BorgWarner one of the most successful high-tech leaders within the automotive industry, innovating for the cars of the future.

We operate in the automotive industry, which means this is a fast-paced, highly demanding job that frequently requires clear and proactive communication with every level of our company, from the factory floor to the management team in a rapidly growing company.

Vill du veta mer om oss besök gärna vår hemsida: www.borgwarner.com

OM DETTA LÅTER SOM EN SPÄNNANDE TJÄNST FÖR DIG…

är du varmt välkommen med din ansökan!

Sök tjänsten och bifoga ditt CV och personliga brev. Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan komma att plockas ner om vi hittar rätt, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Observera att återkoppling kan dra ut något på tiden på grund av ledighet under Jul och Nyår.

Har du frågor eller funderingar kring rollen eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Jenny-Maria Lindström – jenny-maria.lindstrom@roirekrytering.se

 

Dela detta jobb

logo
HEALTH AND SAFETY MANAGER TILL BORGWARNER I LANDSKRONA

Workspace Recruit