karriarguiden.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Karriarguiden.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Erfaren HR-specialist inom arbetsrätt och förhandling

Ort
Utgår

2023-02-08

Ansök nu

Erfaren HR-specialist inom arbetsrätt och förhandling

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Att vara HR-specialist inom arbetsrätt på HR-staben innebär att du arbetar med förhandlings- och kollektivavtalsfrågor samt anställningsvillkor för kommunen som arbetsgivare. Du arbetar med tolkning och tillämpning av lag och avtal och andra bestämmelser rörande förhållandet mellan kommunen som arbetsgivare och medarbetarna. Vi kan erbjuda dig ett varierande och roligt arbete med stimulerande arbetsuppgifter där dialog och samverkan med alla förvaltningar, fackliga representanter och andra aktörer är en viktig del i arbetet. 

  • Förvalta, driva utveckling och styra via det kommunövergripande HR-arbetets styr- och ledningssystem. I det ingår exempelvis riktlinjer, policys och tillämpningsanvisningar. 

  • Ge tredjenivåstöd inom specialistområdet till HR-chef/HR-konsult som kräver tolkning och djupare expertis inom arbetsrätten och rehabarbete (lagstyrda områden). Detta sker i tätt samarbete med kommunens HR-direkt funktion. 

  • På uppdrag av förhandlingschef driva lokala kollektivavtalsförhandlingar och arbetsrättsliga tvister. 

  • Medverka vid beredande och besvarande av politiska ärenden; motioner, remisser och strategiska utvecklingsuppdrag. 

  • Bidra till kommunens samlade utveckling genom att samordna HR-frågorna inom tilldelat ansvarsområde med övriga stödfunktioner.

Din arbetsplats

Som HR-specialist inom arbetsrätt är du organisatoriskt placerad på Kommunledningsförvaltningens HR-stab med förhandlingschef tillika biträdande HR-direktör som närmaste chef. HR-staben har i uppdrag att ansvara för kommunens arbetsgivarpolitik och arbetar brett med villkorsfrågor i syfte att skapa goda arbetsplatser för kommunens medarbetare. HR-staben leds ytterst av HR-direktör och består av 11 medarbetare. Vi värdesätter arbetsglädje och förhåller oss till varandra på ett prestigelöst sätt!

Du som söker

Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete som specialist. Du har god kunskap inom arbetsrättslig lagstiftning och har erfarenhet av att självständigt driva olika processer kopplade till exempelvis LAS. Du har en högskoleutbildning inom HR, juridisk examen eller annan akademisk utbildning som vi bedömer likvärdig. Erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd organisation är meriterande. Uppdraget kräver särskilt god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Du har även god IT-kunskap och erfarenhet av att arbeta med olika HR-system.

Du är analytisk med förmåga att se helhet och trivs att arbeta med komplexa frågeställningar. Du är trygg i dig själv och har god självinsikt. Som person är du förtroendeingivande och konsultativ i ditt förhållningssätt. Du samarbetar bra med andra men är samtidigt självständig och driver dina processer framåt. Du är kvalitetsmedveten och har förmåga att prioritera bland dina arbetsuppgifter. Vidare är du bra på att organisera och strukturera ditt arbete.

Övrig information

Tillträde: Snarast

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10669

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

Erfaren HR-specialist inom arbetsrätt och förhandling

Linköpings kommun