karriarguiden.se

Business controller

Företag Mpya Finance
Ort
Utgår

2020-10-24

Ansök nu

Business controller

Vill du ha en ansvarsfull roll på ett framgångsrikt företag på Lindholmen i Göteborg? Är du en affärsinriktad Business controller som vill arbeta både strategiskt och verksamhetsnära? Då kan du vara Norconsults nästa medarbetare. Norconsult är det stora bolaget med det lilla företagets kultur med korta vägar, nära till medarbetarna och med mjuka värderingar där inkludering är viktigt. Här är chansen till en spännande roll i ett företag med höga ambitioner!

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som Business controller på Norconsult kommer din huvudinriktning vara analys, planering, och rapportering. Du kommer att arbeta med att sammanställa och kvalitetssäkra affärsorienterade data och bidra med analyser och rapporter till verksamheten och koncernen.

Arbetsuppgifterna är självständiga och kräver att du tar egna initiativ och arbetar proaktivt. Du kommer att vara involverad i både budget och prognosprocessen. Vi ser att du har en roll i resan mot datadriven verksamhet. Du kommer också att vara delaktig i att utveckla och fördjupa analysarbetet med BI-systemet Business Objects samt bistå med ett framåtblickande perspektiv.

Som Business controller kommer du att ha många kontaktytor inom bolaget. Rollen är affärsorienterad och du arbetar nära linjen och deras uppdragsledare och dess uppdrag i verksamheten för att säkerställa rätt rapportering och analys i rätt sammanhang. Systemarbete kommer till viss del innefattas i tjänsten men extern hjälp finns också tillgänglig.

Din profil:

Vi tror att du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi och 5–10 års kvalificerad arbetslivserfarenhet som Business Controller. Du har en god förståelse för hur rapporter är uppbyggda och är anpassade utifrån behov och nyckeltal. Du har kunskap om redovisningsgrunderna, och förstår hur data och transaktioner kommer in och hanteras i huvudbok och i redovisningen.

Du är en framåt och självgående person som drivs av att förbättra och vidareutveckla processer och arbetssätt. Vi tror att du har en förmåga att skapa goda relationer, är förtroendegivande och analytisk. Du är bra på att kommunicera siffror och få dina kollegor att förstås dess innebörd.

Vi värdesätter att du är en prestigelös och kommunikativ lagspelare som levererar med hög kvalitet. Du har ett bra affärssinne, är logisk och du har en förmåga att sammanlänka operativt arbete med strategiska mål och visioner. Bra teamwork och ett gott företagsklimat är något du värdesätter högt. Med ditt driv och engagemang får du saker att hända!

Erfarenhet av Maconomy är önskvärt, likaså är vana av Business Objects, Cognos TM1 och Cognos BI meriterande. Ett krav är att man har god vana av arbete i BI-system samt Excel då du kommer att hantera stora datamängder.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Norconsult med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769, Linda Målberg på telefon 0733-807788 alternativt Elin Lindén 0760-303100. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

 

 

Business controller

Elin Antonsson

Göteborg

Rekryteringskonsult

elin.antonsson@mpya.se

Vi ses på LinkedIn!

+46 70 931 87 69

Om Norconsult

Norconsult är samhällsbyggaren med helhetssyn och har ett stort fokus på hållbarhetsfrågor, både ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Vi är 4400 medarbetare i koncernen och 829 medarbetare i Sverige utspridda på 29 kontor. 
Att arbeta tillsammans med oss här på Norconsult innebär att du får vara med och forma företagets och din egen framtid då vi är ett 100 % medarbetarägt företag. Med ägarengagemang, erfarenhet och intresse för samhällsbyggnad, utvecklar du tillsammans med övriga kompetenser hållbara lösningar för våra kunder.

Dela detta jobb

Business controller

Mpya Finance