karriarguiden.se

Logga

Arbetsmiljöingenjör (2 tidsbegränsade anställningar)

Ansök nu

Arbetsmiljöingenjör (2 tidsbegränsade anställningar)

Stockholms universitet präglas av öppenhet och en nyskapande och gränsöverskridande verksamhet i Sveriges huvudstad. Rankat som ett av världens 100 främsta lärosäten är Stockholms universitet en av Europas ledande institutioner för högre utbildning och forskning inom humanvetenskap och naturvetenskap. Vid universitetet är mer än 29 300 helårsstudenter, 1 400 doktorander och 5 700 medarbetare verksamma inom vid ca 60 institutioner och 11 centrala förvaltningsavdelningar varav Fastighetsavdelningen är en.

Fastighetsavdelningens ledord är långsiktighet, tydlighet, kompetens och engagemang och på avdelningen arbetar ca 70 medarbetare. Fastighetsavdelningen ansvarar för den strategiska planeringen av universitetets 300 000 kvm lokalyta och över 600 bostäder samt ansvarar även för att tillhandahålla servicefunktioner för att stödja universitetets kärnverksamhet.

Sektionen för säkerhet och miljö är en av sektionerna vid Fastighetsavdelningen. Sektionens medarbetare har i uppdrag att samordna, stödja och följa upp verksamheten i frågor om säkerhet, miljö och fysisk arbetsmiljö. Till vårt team söker vi nu två arbetsmiljöingenjörer.

Arbetsuppgifter
Som arbetsmiljöingenjör har du en nyckelroll i vårt arbetsmiljöarbete och jobbar med arbetsmiljöfrågor i nära samarbete med verksamheten. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att vara ett centralt expertstöd för organisationens systematiska arbetsmiljöarbete, vara sakkunnig avseende universitetets specifika arbetsmiljöer, undersöka riskmiljöer och utarbeta förslag till arbetsmiljöförbättringar. Du kommer även att ta fram styr- och stöddokument och aktiviteter för en förbättrad arbetsmiljö i samarbete med Personalavdelningen, vilket ställer krav på att du håller dig uppdaterad i lagstiftningen inom området och hjälper chefer, forskare och övrig personal att efterleva dessa genom information och kontroll. Du kommer även att delta vid myndighetsinspektioner.

Du kommer att medverka vid institutionernas skyddsronder för kontorsmiljöer och föra statistik för samtliga institutioners/enheters skyddsronder i kontakt och samarbete med laboratoriesäkerhetssamordnaren. Rollen innefattar även att vara systemägare av incidenthanteringssystemet, dess vidareutveckling, och implementering samt att vara stöd för organisationen i hantering av systemet.

Du kommer även att delta vid ny- och ombyggnadsprojekt för att ge stöd för en god arbetsmiljö under såväl genomförande- som drift- och underhållsskede. Delta i handläggning och uppföljning av tillbud och olycksfall. Utföra kartläggningar, mätningar och analyser av arbetsmiljöfaktorer och ge verksamhetens arbetsmiljöansvariga chefer förslag på åtgärder.

I arbetet ingår även att planera och genomföra interna utbildningar. Vidare ser vi gärna att du involverar nyckelfunktioner inom förvaltningen för ett internt SAM-team för arbetsmiljö. I din roll som arbetsmiljöingenjör uppmuntras du att delta i nationella nätverksgrupper för Sveriges lärosäten. Arbetet är huvudsakligen inriktat mot stöd till verksamheten i frågor om fysisk arbetsmiljö men andra uppdrag där din kompetens behövs kan också bli aktuellt.

Kvalifikationer
Du är utbildad arbetsmiljöingenjör/skyddsingenjör och/eller har annan utbildning/erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdigt. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta och kommunicera i större organisationer. Även erfarenhet av arbetsmiljö- och skyddsarbete från verksamhet med laborativ verksamhet är meriterande. Du har mycket goda kunskaper i Officepaketet och har lätt att arbeta i administrativa system. Eftersom universitetet är en internationell miljö behöver du kunna uttrycka dig väl, både skriftligt och muntligt, på både svenska och engelska.

För att lyckas i den här rollen är det viktigt att du trivs med att involvera och engagera andra i ditt specialistområde. Vi tror att du hämtar underlag för ditt arbete både från din egen erfarenhet och kompetens men också från den samlade kunskap som finns inom och utanför verksamheten. Vi söker dig som är utåtriktad och har god samarbetsförmåga med en mängd olika personer och funktioner, både inom och utanför universitetet. Samtidigt måste du kunna driva och utföra ditt arbete självständigt.

Som person är du initiativrik, strukturerad, noggrann och ser brister i rutiner och dokumentation som behöver förbättras. Du är flexibel och kan prioritera om bland dina arbetsuppgifter när så behövs och du bidrar till att skapa en positiv atmosfär.

I den här rekryteringsprocessen lägger vi stor vikt vid dina tidigare erfarenheter och personliga egenskaper.

Anställningsvillkor
Anställningarna är tidsbegränsade på heltid under ett år vardera, med möjlighet till förlängning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
Närmare information om anställningen lämnas av, Nellie Grenius, säkerhetschef och sektionschef sektionen för säkerhet och miljö, 08–16 11 51, nellie.grenius@su.se och av Mikael Corell, laboratoriesäkerhetssamordnare, 08–16 22 51, mikael.corell@su.se.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/Lärarförbundet), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: att söka en anställning.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet bidrar till det hållbara demokratiska samhällets utveckling genom kunskap, upplysning och sanningssökande.

 

Dela detta jobb

Logga
Arbetsmiljöingenjör (2 tidsbegränsade anställningar)

Stockholms universitet