karriarguiden.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Karriarguiden.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Kungsbacka är en dynamisk kommun där både människor och företag växer. Nu söker vi fler kollegor som också drivs av mod, ansvar och nytänkande. Vill du bli en av oss? Besök oss gärna på www.kungsbacka.se

Verksamhetens uppdrag
Vi på förvaltningen Förskola & Grundskola ansvarar för att planera och driva kommunens förskolor, dagbarnvårdare och öppna förskolor, grundsärskola samt grundskolor och fritidshem.

Vi söker nu en utvecklingspedagog till våra tre förskolor, Boställets förskola, Lärkbackens förskola och Klockaregårdens förskola i Frillesås. Detta är en ny utformad tjänst i Kungsbacka kommun med stort utvecklingspotential, så gör dig beredd på en fantastisk lärorik och rolig resa tillsammans med oss.

Under våren har förskolorna i Kungsbacka ingått i ett kommunövergripande förändringsarbete, vilket resulterat i strukturella förändringar, så som färre antal barn i grupperna och nytänkande kring schemaläggning. Vi har därmed förändrat de yttre strukturella förutsättningarna. Nästa utmaning blir att bibehålla och utveckla dessa strukturella villkor för att uppnå en ökad kvalité på våra förskolor. Där ser vi att vår utvecklingspedagog har en viktig roll.

Ditt uppdrag hos oss
Uppdraget för vår nya utvecklingspedagog är att utveckla, stödja, handleda och inspirera förskollärare och barnskötare i sina lärandegrupper.

Du kommer att samarbeta med försteläraren i området samt övrig personal och förskolechefen i syfte att utveckla det pedagogiska arbetet. En central del i ditt arbete är att gemensamt skapa stimulerande och utmanande lärmiljöer som ger barnen ett ökat inflytande samt att bedriva pedagogisk handledning enskilt eller i grupp. Din roll blir att arbeta med metoder och verktyg som gynnar alla barn utifrån deras förutsättningar, allt från mindre miljöer som barnen möter dagligen till komplexa miljöer som måste skapas.

Du stimulerar till utvecklingsarbete genom att leda och organisera mötesplatser där pedagoger möts i nätverk kring pedagogisk dokumentation. Du arbetar för att stärka pedagogrollen, utveckla och stödja arbetssätt. Att driva och utveckla de pedagogiska processerna samt inspirera och medvetandegöra den pedagogiska kompetensen.

Du är väl insatt i förskolans läroplan och arbetar för att nå en ökad måluppfyllelse på ett engagerat och positivt sätt. Fokus är att driva verksamheten framåt där kollegorna ges utrymme att komma med idéer samt pröva sina hypoteser och teorier utifrån forskning och beprövad erfarenhet.

Du är förtrogen med rapporten från skolverket angående mindre barngrupper och inspireras av tankarna i den. Du är inte rädd för förändringar, ser möjligheter och vill vara med att utveckla pågående pedagogiska processer som t.ex. arbetet kring minskade barngrupper utifrån skolverkets rapport.

Din profil
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. 

Du vill driva och utveckla pedagogiska processer i förskolan. Du är nyfiken och inte rädd för förändringar. Du är duktig på att vägleda och inspirera din kollegor. Vi ser också att du är duktig på att ta fram och organisera former för professionellt lärande. 

Du har en god samarbetsförmåga och är därför även lyhörd och inlyssnande. Du verkar utifrån ett situationsanpassat ledarskap och du har en organisatorisk och strukturell förmåga. Du är vidare väl förankrad i förskolans styrdokument och har god erfarenhet av pedagogisk dokumentation samt väl orienterad i aktuell forskning.

Villkor
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid där det första året är en projektanställning som utvecklingspedagog. Därefter övergår tjänsten i en förskollärartjänst. Tillsättning enligt överenskommelse.

Urval och intervjuer sker löpande, så varmt välkommen med din ansökan redan idag, dock senast 10 december. 

Vi ser hoppfullt fram emot din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Kungsbacka kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Anställningens omfattning Heltid
Anställningsform Tillsvidareanställning
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Individuell
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungsbacka
Referensnummer 2016/961

Sista ansökningsdag 2016-12-10

Kontakt
Förskolechef Angelica Stäring, 0300-83 69 09

Logo

Utvecklingspedagog till våra förskolor i Frillesås!

Ort
Kategorier
Utgår

1970-01-01

Ansök nu

Dela detta jobb