karriarguiden.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Karriarguiden.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har 53 000 invånare. Vi ger service inom förskola, skola, individ- och familjeomsorg, funktionshinder, äldreomsorg, hemsjukvård samt kultur och fritid. För oss är det viktigt med kundens fokus och våra 4 300 medarbetare arbetar för att Askim-Frölunda-Högsbo ska vara ett attraktivt område att växa upp, utbildas, bo, arbeta och åldras i. Vi erbjuder dig ett meningsfullt och omväxlande arbete med möjlighet att utvecklas i din yrkesroll.

Arbetsbeskrivning

Västra Frölundas bibliotek är Göteborgs näst största folkbibliotek och ett av stadens resursbibliotek som ger service åt boende i västra Göteborg. Biblioteket är en del av Frölunda Kulturhus som är ett unikt hus med många möjligheter alldeles i anslutning till Frölunda Torg.
Du kommer att ingå i Västra Frölundas barn- och ungdomsbibliotekariegrupp och kommer ha särskilt ansvar för ungdomar 12-25 år. Som ungdomsbibliotekarie utvecklar du bibliotekets verksamhet mot ungdomar/unga vuxna i allt från medieköp till programverksamhet. I ditt arbete som barnbibliotekarie kommer du att fungera som ett stöd för barnavdelningen samt planera och genomföra aktiviteter såsom boksamtal och litteraturgenomgångar. 

Tjänstgöring med informations- och servicearbete ingår. 
Tjänsten innefattar även ansvar och pedagogiskt arbete som skolbibliotekarie för MTG, Motorbranschens tekniska gymnasium.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller bibliotekarieutbildning och/eller liknande utbildning. Du har god kunskap om barn- och ungdomslitteratur. 
För tjänsten krävs att du har tidigare erfarenhet av arbete med barn- och ungdomsverksamhet vid bibliotek och att du har god samarbetsförmåga samt initiativrikedom.
Annat arbete med barn och ungdomar är meriterande.

Övrig information

Tidsbegränsad anställning till och med 2015-12-31 med eventuell förlängning.

SISTA ANSÖKNINGSDATUM

2014-10-17

REFERENSNUMMER

A422403

KONTAKTPERSONER

Susann Ahlerup

Bibliotekschef 
Telefon: 031-366 28 45

Anna-Carin Svedstam

Barnbibliotekarie 
Telefon: 031-366 28 83

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Barbro Pokorny

DIK 
Telefon: 031-366 28 69

Eva Dalerstedt

Vision 
Telefon: 031-366 26 89

Märk din ansökan med PedagogJobb.se

Ungdomsbibliotekarie till Västra Frölunda bibliotek, vikariat

Företag Unknown
Ort
Kategorier
Utgår

1970-01-01

Ansök nu

Dela detta jobb