karriarguiden.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Karriarguiden.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Enhetschef till gemensam mottagningsenhet socialtjänsten

Företag Lidingö stad
Ort
Kategorier
Utgår

1970-01-01

Ansök nu

Enhetschef till gemensam mottagningsenhet socialtjänsten

Arbetsplatsbeskrivning

På Lidingö hör arbete samman med hälsa. För våra 2 500 anställda är friskvård och utveckling i arbetet centrala inslag. När du mår bra så gör du också ett bra jobb, och kan ge 45 000 Lidingöbor den bästa servicen. 15 minuter från Stockholms central, mitt i naturen. Vi arbetar utifrån värdegrunden - Vilja och Våga. 

Vill du vara med och utveckla socialtjänsten i Lidingö stad?

Omsorgs – och socialförvaltningen har i uppdrag att stödja Lidingöbor 0-110 år i livets alla skeenden. Förvaltningen befinner sig i en spännande fas och genomgår förändringar, som ett led i att ständiga förbättringar genomsyrar verksamheterna. Den 1 februari 2016 startar vi upp en ny gemensam mottagningsenhet för att erbjuda god service och hög tillgänglighet för medborgare som behöver våra insatser. Mottagningsenheten kommer vara placerad i Stadshuset.

Vi söker nu dig som vill leda teamet! 

Som chef för mottagningsenheten erbjuds du att vara med och starta upp och utforma den nya enheten. Du kommer ha en nyckelroll i förvaltningens uppdrag att erbjuda Lidingöbor en väg in i förvaltningen. Du kommer leda ett uppdrag som är varierat och bestå av en grupp medarbetare med olika kompetenser.

Som chef i Lidingö stad får du stöd och utveckling i ditt ledarskap. 

Hoppas du blir en av oss!

Arbetsbeskrivning

Du som enhetschef tillsammans med fem socialsekreterare och en biståndshandläggare bildar mottagningsteamet. Arbetet i mottagningsenheten innebär ett kvalificerat, initialt socialt arbete för socialtjänstens alla målgrupper. Huvuduppdraget är initial handläggning enligt Socialtjänstlagen (SoL), Lag med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU), Lag om vård av missbrukare i vissa fall (LVM), Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och att ge vägledning och service till Lidingöbor, deras anhöriga och samverkanspartners. 

I rollen som enhetschef kommer du att leda och fördela det dagliga arbetet på mottagningsenheten. Du ansvarar för att enheten utvecklar goda arbetssätt, bedriver ett rättssäkert arbete och håller god kvalitet. Det ingår i uppdraget att bevaka och bidra till ett helhetsperspektiv genom att bland annat utveckla samverkan med andra enheter, i en strävan att samordna stöd och omsorg för Lidingöbon. Budget – och personalansvar ingår och du handleder, stödjer och utvecklar medarbetarna – individuellt och som grupp. Chefsuppdraget förutsätter både specialist- och generalistkunskap. Du behöver kunna växla mellan att vara i detaljer och i helhet.

Under uppbyggnadsfasen kommer särskilt fokus läggas på styrning av den gemensamma mottagningen. Som enhetschefen kommer du därför adjungera i ledningsgrupper i syfte att skapa samordning och samsyn i mottagningsarbetet. Du är underställd en verksamhetsområdeschef inom verksamhetsområdet Vägledning och förebyggande stöd.

Kvalifikationer

Du som söker har socionomexamen och bred, flerårig erfarenhet av myndighetsutövning inom kommunal socialtjänst, och särskilt inom området barn och unga. Du har också flerårig erfarenhet av en arbetsledande roll. Har du dessutom vidareutbildning i ledarskap är det meriterande. 

Som person är du engagerad och intresserad av socialt arbete. Du har en personlig mognad och är tydlig och beslutsam i ditt ledarskap. Du strukturerar ditt arbete väl och motiveras av att arbeta med utveckling. Du är förankrad i det sociala arbetets etiska riktlinjer. 

För att lyckas i uppdraget är du trygg i gällande lagstiftning. Du ser du värdet av samordning och har intresse av att samarbeta med andra professioner. I ditt bemötande är du kommunikativ och förtroendeingivande och du har förmågan att få med dig människor och hitta lösningar i dialog. 

Vidare är du prestigelös i ditt sätt och är inte främmande för att vid behov hoppa in i det dagliga arbetet.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde 2016-02-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2015-12-04
Referensnummer:   A516955

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Ullacarin Holst Hammarlund
Verksamhetsområdeschef 
08-731 31 16 

Facklig företrädare
Facklig representant nås via växeln
08-731 30 00

Dela detta jobb

Enhetschef till gemensam mottagningsenhet socialtjänsten

Lidingö stad