karriarguiden.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Karriarguiden.ses integritetspolicy/användarvillkor.

På Patent- och registreringsverket, PRV, arbetar vi med nya idéer i teknikens framkant: vi granskar och skyddar innovationer med hjälp av patent, design- och varumärkesskydd. Vi hanterar också personliga namnbyten och ansökningar om utgivningsbevis för tidskrifter.

Vår vision är att vara det självklara centret i Sverige för immaterialrätt och en internationellt respekterad, livskraftig och kundorienterad myndighet.

Vad gör en organisk kemist eller biotekniker på PRV?

Du arbetar som patentingenjör och bedömer och beviljar skydd – patent – på tekniska lösningar. Lösningen måste vara ny och ingen får ha visat något liknande tidigare. Den som får ett patentskydd har ensamrätt att importera, tillverka och sälja produkter som bygger på patentet. Ett patent kan gälla upp till 20 år. På PRV är vi 120 patentingenjörer som arbetar med patentansökningar och tillsammans har vi kompetens inom alla teknikområden.

På enheten för organisk kemi och bioteknik handlägger vi ärenden inom bioteknisk analys, laboratorieutrustning, genteknik, mikrobiologi, immunologi, livsmedelsteknik, bränslen, galenik, farmakologi och mycket mer.

Är du den vi söker?

Nu söker vi dig som vill vara med och främja tillväxt och stärka landets innovationsförmåga och konkurrenskraft. Patentbranschen är aktiv och näringslivet ställer höga krav på oss. Och i den här rollen kommer du att hela tiden få lära dig nytt eftersom du arbetar med den senaste utvecklingen: arbetet är utmanade då teknik ska paketeras i juridik. Jobbet passar dig med genuint teknikintresse och som har en grundkompetens inom relevant teknikområde.

Din bakgrund

Du har en civilingenjörsexamen, eller akademisk examen på minst magisternivå inom organisk kemi eller bioteknik. Examen ska vara uttagen senast på tillträdesdagen. Då vi har mycket kundkontakt är det viktigt att du är bra på att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Vi vill också att du har baskunskaper i tyska, franska eller annat patentintensivt språk.

Din förmåga att samarbeta är viktig eftersom arbetet präglas av många kontakter både internt och externt. Vi tror du som söker är nyfiken och intresserad av att sätta dig in i ny teknik. Du är analytisk och beslutsam samt har en god pedagogisk förmåga. Du tar ansvar och arbetar självständigt med stort engagemang. Du har ett flexibelt förhållningssätt samt förmåga att prioritera om när arbetet så kräver det. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

PRV erbjuder

Din anställning hos oss börjar med en utbildning för att bli patentingenjör. Du läser patentjuridik och granskningsmetodik och teori varvas med handlett arbete. Efter utbildningen får du fatta egna beslut i våra kunders patentfrågor.

Förutom att erbjuda ett intressant, utmanande och självständigt arbete där du är med och stärker landets innovationsförmåga har vi också trevliga kollegor, bra stämning och fina lokaler i centrala Stockholm.

På vår hemsida kan du läsa mer om hur det är att arbeta på PRV: http://www.prv.se/jobb

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid. Vi har sex månaders provanställning. Startdatum för anställningen är den 6 februari och då börjar även den obligatoriska utbildningen till patentingenjör.

Låter det intressant?

Välkommen med din ansökan som innehåller ett personligt brev, CV och kursförteckning över eftergymnasiala studier senast den 15 november 2016.

För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Helena Melander Bergström, Theresia Lasu Waleij (HR). Fackliga representanter är Carolina Gomez-Lagerlöf (Saco-S) och Tracy Hoffman (ST). Alla kontaktpersoner nås på telefon 08-782 28 00.

Enheten för organisk kemi och bioteknik söker nya medarbetare

Företag Unknown
Ort
Kategorier
Utgår

1970-01-01

Ansök nu

Dela detta jobb