Navigation


Klicka här för att se jobb inom din yrkeskategori.

Ansök nu
Du ansöker på arbetsgivarens hemsida
Klicka för att gå till ansökningssidan

Biträdande institutionschef till SiS LVM-hem Rebecka/Ekebylund

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS finansierar forskning för att förbättra vården och behandlingen. Huvudkontoret ligger på Lindhagensgatan, Hornsberg i Stockholm.

SiS LVM-hem Rebecka/Ekebylund har två enheter, Rebecka som ligger på Färingsö i Ekerö kommun samt Ekebylund i Rosersberg. Enhet Rebecka har en avdelning Eira med 15 låsbara platser och enhet Ekebylund har två avdelningar, en låsbar intagningsavdelning med 8 platser och en öppen avdelning med 9 platser. Institutionen söker nu en Biträdande institutionschef till enhet Rebecka. 
Institutionens målgrupp är vuxna kvinnor med alkohol- narkotika- och/eller läkemedelsmissbruk ibland i kombination med psykiatrisk problematik. 
Verksamheten tillhandahåller dygnsvård under tvångslagstiftning där vi erbjuder akutintag, utredning- och behandlingsinsatser. 

Arbetsbeskrivning

Biträdande institutionschef kommer att få en central chefsposition med betydande ansvar för verksamheten och institutionens framtida utveckling. En viktig uppgift blir att tillsammans med institutionens ledning arbeta för en utveckling av verksamheten mot en förbättrad kunskapsbaserad institutionsvård. Biträdande institutionschef kommer att vara direkt underställd Institutionschefen samt ersätta denne vid frånvaro. 
Som chef ingår du i ledningsgruppen och kommer att bli en nyckelperson i vår strävan att utveckla en verksamhet med hög kvalitet. Du kommer att ha personal och budgetansvar samt medverka i rekrytering och tillsättande av personal. 
Som biträdande institutionschef ansvarar du också för uppföljning och kvalitetssäkring av verksamheten i samarbete med övriga i ledningsgruppen.
Biträdande institutionschef ingår i institutionens chefsberedskap.

Kvalifikationer

Uppdraget kräver stor kompetens inom ledarskap och utveckling av vård- och behandling samt mycket god förmåga till samarbete och kommunikation.
Krav på akademisk grundexamen om 180 hp inom samhälls- och beteendevetenskap såsom psykolog eller socionom alternativt vårdvetenskap. Akademisk examen på avancerad nivå motsvarande magister- eller masternivå är meriterande. 
Krav på dokumenterad chefserfarenhet, där erfarenhet av ledarskap inom vård- och behandling, gärna inom offentlig sektor, är meriterande. Samt god förmåga till att driva egna projekt.
Övriga önskvärda egenskaper är flexibilitet, helhetsperspektiv och humor.
B körkort krävs.
SiS arbetar mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning
Omfattning:   Heltid

 

Efter överenskommelse med en inledande provtjänstgöring om 6 månader.

Ansökan

Ansök senast:   2017-04-30
Referensnummer:   2.9.1-01345-2017

 

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontorstid enligt avtal

Kontakt

KontaktpersonerElisabeth Norman TjärnbergInstitutionschef
010-453 25 01

Raoul SvenssonBitr. institutionschef
010-453 25 02

Fackliga företrädareMerja Aahtila, SACO
010-4532409

Lotta HedebyST/OFR
010-4534006

Rolf Lindqvist, Seko
010-453 57 97

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu
Du ansöker på arbetsgivarens hemsida
Klicka för att gå till ansökningssidan
Skriv ut

Arbetsgivare

Plats

Anställningsform

- Heltid/Deltid

Adress

Stockholms län

Kategori

Utbildningsnivå

Universitet/Högskola

ID

1811145

Liknande jobb

Tipsa dina vänner