Navigation


Klicka här för att se jobb inom din yrkeskategori.

Ansök nu
Du ansöker på arbetsgivarens hemsida
Klicka för att gå till ansökningssidan

Behandlingsassistent vikariat

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS finansierar forskning för att förbättra vården och behandlingen.

SiS LVM-hem Rebecka/Ekebylund har två enheter, Ekebylund i Skånela och Rebecka på Ekerö. Målgruppen är kvinnor med alkohol-, narkotika- och/eller läkemedelsmissbruk.

Arbetsbeskrivning

SiS Lvm-hem Rebecka/Ekebylund söker nu en behandlingsassistent för ett längre vikariat till vår enhet Rebecka på Ekerö, Rebecka har en avdelning, Eira med 15 platser. I arbetet som behandlingsassistent deltar man i den dagliga verksamheten och tillsammans med det team som finns kring klienten motivera henne till vidare behandling samt bidra till utredningsarbetet. 
Du har stor del i det dagliga arbetet, vi arbetar med strukturerad missbruksbehandling och tillsammans med övrig personal är du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för klienterna. 
För att skapa denna miljö är det viktigt att upprätthålla en tydlig struktur på avdelningen gällande exempelvis lagar, riktlinjer och säkerhetsrutiner. Att genom dokumentation bidra till utredningar är också en viktig del av arbetet.
Tjänsten kommer att innebära kontaktmannaskap med enskilda samtal, kontakt gentemot socialtjänst och anhöriga, planering och genomförande av samtalsgrupper samt medicin delegering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har Behandlingsassistentutbildning, är socialpedagog, socionom eller innehar annan av arbetsgivaren bedömd likvärdig utbildning inom beteendevetenskap, socialt arbete eller missbruksbehandling. 
Strukturerad dokumentation är ett viktigt verktyg i dagliga arbetet så det måste du behärska. Det är meriterande med erfarenhet av målgruppens problematik och/eller arbete på institution samt av att bedriva gruppverksamhet.
Det är även meriterande med utbildning och erfarenhet av MI, Återfallsprevention, KBT och ACT.
Det är viktigt att du har ett professionellt förhållningssätt både mot klienter och kollegor. Det innebär bland annat en god samarbetsförmåga och en god vilja att hjälpa klienterna och samtidigt kunna sätta gränser på ett konsekvent sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Heltid

Tidsbegränsad till: 2018-03-31

Snaraste efter överenskommelse
6 månader eller längre.

Ansökan

Ansök senast:   2017-04-02

Referensnummer:   01340-2017

 

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid: Schema.

Kontakt

KontaktpersonerRose WimanAvdelningsföreståndare
010-453-25-05

Jenny HolstenBitr.avdelningsföreståndare
010-453 25 06

Fackliga företrädareMerja Aahtila, SACO
010-4532409

Rebecka Fleischer, ST/OFR
010-453 25 28

Rolf Lindqvist, Seko
010-453 57 97

Ansök nu
Du ansöker på arbetsgivarens hemsida
Klicka för att gå till ansökningssidan
Skriv ut

Arbetsgivare

Plats

Anställningsform

- Heltid/Deltid

Adress

Stockholms län

Utbildningsnivå

Universitet/Högskola

ID

1811146

Liknande jobb

Tipsa dina vänner