karriarguiden.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Karriarguiden.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Arbetsuppgifter:
Jobbstart är en enhet som består av ett antal olika arbetsplatser som erbjuder arbetsmarknadsinsatser. Vi söker nu en arbetsinstruktör till vår verksamhet på Nytorgsverkstaden. Arbetsplatsens arbetsområden är inom snickeri och måleri och omfattar betald arbetsträning, ”arbetslagsanställning”, under 6-12 månader för ungdomar i åldern 20-29 år som står utanför arbete och studier och som inte har försörjningsstöd. I målgruppen kan finnas personer med fysiska, psykiska och kognitiva funktionshinder och framförallt personer som saknar arbetslivserfarenhet. 

Verksamhetens mål är ge ungdomarna träning i de rutiner och arbetsuppgifter som krävs för att klara av en anställning på den öppna arbetsmarknaden. Vi erbjuder dessutom regelbundna samtal med arbetskonsulenter för att stödja ungdomarna till en hållbar och långsiktig sysselsättning. Arbetskonsulenterna har tydligt fokus på steget efter arbetslagsanställningen redan från insatsens början, bland annat förbättrad hälsa, motivation, uthållighet och kunskap, samt stöd i andra frågor utifrån deltagarens individuella behov. Utgångspunkten i arbetet med ”arbetslagsanställning” tar sin utgångspunkt i Supported Employment.

Verkstaden tar emot beställningar bland annat från stadens förskolor, tillverkningen består av inomhusmöbler och pedagogiska leksaker.

Som Arbetsinstruktör instruerar och handleder/arbetsleder du deltagare i olika aktiviteter. Du ansvarar för att individuellt introducera, instruera, stödja och observera deltagaren i dennes arbetslivsutveckling. Du samverkar med arbetskonsulenter i upprättandet av genomförandeplaner och uppföljningar. Vidare tar du fram arbetsuppgifter, organiserar, och planerar för deltagarna kring de beställningar som inkommit och som ska utföras och levereras.
Vi står mitt i ett utvecklingsarbete där även du, med din kompetens, kommer att bli en viktig del i.

Kvalifikationer och erfarenheter

Kvalifikationer:

Grundkrav:
Vi söker dig som har lägst gymnasiekompetens samt kompetens inom snickeribranschen, gärna möbelsnickare med CAD kompetens och design. Datavana
Meriterande:
Vidareutbildning inom beteendevetenskap och erfarenhet inom hantverksyrken eller kreativa yrken som t.ex. Hantverkspedagog.
Kunskap i MI. IPS, eller 7-20 metoden
Du har en coachande förmåga och trivs med att arbeta med människor för deras arbetslivsutveckling.
B-körkort är meriterande.

Krav på erfarenheter:
Erfarenhet av och kunskap om arbetsmarknadsfrågor och samverkan
Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation

Personliga egenskaper:
Du är strukturerad och har god förmåga att planera och organisera ditt arbete självständigt. Du har mycket god kommunikativ förmåga och kan anpassa denna till målgruppen. Du har god samarbetsförmåga och tycker om att samverka internt och externt. Du är tålmodig, lugn och stabil i stressade situationer. Du har intresse av planering och metodutveckling inom arbetsmarknadsområdet och har kvalifikationer och erfarenhet av att jobba med målgruppen.
Du är pedagogisk och kreativ. Noggrannhet, god förmåga att planera och strukturera arbetet utifrån deltagarnas behov är en förutsättning för arbetsuppgifterna. Gott bemötande, servicekänsla.
Du kommer att få vara med att utveckla arbetsplatsen i stort så, idéer och nytänkandet om utformande av befintlig verksamhet välkomnas.
Du ska kunna gå in på andra arbetsinstruktörers områden vid behov.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor:

Anställningsform:

Tillsvidare

Yrkeskategori:

Hantverkspedagog

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Omfattning:

Heltid

Löneform:

Månadslön

Arbetstid:

Dagtid

Tillträde:

Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser:

1

 

Arbetsinstruktör Nytorget

Företag Unknown
Ort
Kategorier
Utgår

1970-01-01

Ansök nu

Dela detta jobb